header mvo
header mvo

Lees het meest verse nieuws
over De Verspillingsfabriek

Soep voor Soupalicious de Voedselbank

Soep voor Soupalicious + de Voedselbank

20/06/2017 - De Verspillingsfabriek maakt sinds kort soep voor Soupalicious en daarmee ook voor de Voedselbank. Dat zit zo: als je een kom soep neemt van Soupalicious, dan geef je er ook meteen een weg aan een klant van een Voedselbank bij jou in de buurt.

Lees meer
Header Verspillingsfabriek 1

Sligro neemt soepen van De Verspillingsfabriek op in assortiment

06/06/2017 - Wij zijn erg blij te kunnen vertellen dat Sligro ons als partner meehelpt in de strijd tegen voedselverspilling. De zeven soorten koelverse soep boordevol geredde groenten zijn nu breed verkrijgbaar bij de groothandel onder het label De Verspillingsfabriek. Met de aansluiting van Sligro hebben we de kans om nog meer foodprofessionals te bereiken en met hen de strijd tegen verspilling aan te gaan…. We roepen dan ook alle horeca-, catering- en foodlocaties op om met ons mee te doen!

Lees meer
Header Verspillingsfabriek Nederlanders lijken minder voedsel te verspillen 1

Nederlanders lijken minder voedsel te verspillen

26/05/2017 - 'Minder voedselverspilling door Nederlandse huishoudens' kopten de krant en diverse media deze week. We waren meteen wakker, want we proberen immers al meer dan een jaar ons steentje bij te dragen aan de bewustwording rondom voedselverspilling. In 2010 gooiden we 48 kilo per persoon per jaar weg en dat aantal is vorig jaar gedaald naar 41 kilo. Toch moeten we niet meteen een gat in de lucht springen bij deze daling…

Lees meer

De Verspillingsfabriek in De Monitor van KRO-NCRV

18/05/2017 - Wow, wat een fijne reacties hebben we ontvangen na de uitzending van De Monitor! In dit journalistieke onderzoeksprogramma van de KRO-NCRV behandelde presentator Teun van de Keuken zondagavond de problematiek rondom voedselverspilling in Nederland, waarbij De Verspillingsfabriek uitgebreid aan bod kwam. De kijker kreeg een kijkje achter de schermen. ZO lieten we zien welke producten wij binnen krijgen en wat we ermee kunnen maken. Groen gevlekte gele paprika's bijvoorbeeld of 'lelijke' champignons. De schakels in de voedselketen gaan er vanuit dat de eindgebruiker deze producten toch niet zal kopen. Zo wordt er ontzettend veel voedsel verspild waat wij wel raad mee weten voor onze soepen, sauzen en ragouts.

Lees meer
Jumbo gaat verse ketchup uit De Verspillingsfabriek verkopen

Jumbo gaat verse ketchup uit De Verspillingsfabriek verkopen

18/05/2017 - We hebben goed nieuws! Samen met Jumbo ontwikkelden we de afgelopen maanden drie recepturen voor verse ketchups van geredde tomaten. Vanaf nu staan deze smaakmakers in het koelversschap van Jumbo en dat betekent dat heel Nederland nu mee kan helpen in onze strijd tegen voedselverspilling en tegen verspild talent. We zijn hier natuurlijk hartstikke trots op en delen het nieuwsbericht dat Jumbo vandaag uitstuurde graag met je.

Lees meer
Header Verspillingsfabriek

Soepen uit de verspillingsfabriek verkijgbaar bij Deli XL

05/05/2017 - Best wel breaking news voor De Verspillingsfabriek, want vanaf nu kan elke foodprofessional in Nederland onze soepen bestellen! Zeven verschillende smaken soep zijn namelijk vanaf nu verkrijgbaar via Deli XL, de groothandel in foodservice. De soepen in de smaken paprika, broccoli, tomaten, ui, courgette, champignon en goulash zijn gekoeld en via de webshop te koop in 2-literverpakkingen. We zijn er natuurlijk heel trots op dat Deli XL samen met ons de grootschalige voedselverspilling in Nederland aan wil pakken.

Lees meer
2016 03 10 18.36.53

Internationale pers stelt Barstensvol als voorbeeld tegen voedselverspilling

17/02/2017 - We waren deze week aangenaam verrast: de naam van ons merk Barstensvol dook ineens op in een artikel over voedselverspilling. Wat is daar bijzonder aan, horen we je denken. Er wordt best veel over De Verspillingsfabriek en de soepen en sauzen van Barstensvol geschreven, toch? Klopt, in Nederland dan. Maar deze keer ging het om The Huffington Post.

Lees meer
maxresdefault

Stem op De Verspillingsfabriek voor de Food Waste Solution Award!

31/01/2017 - De Verspillingsfabriek is als finalist in de race voor de REFRESH Food Waste Solution Award, een internationale prijs op het gebied van innovatie in voedselverspilling. Jij kunt ons helpen om de publieksprijs in de wacht te slepen door je stem uit te brengen. En dat mag je elke dag van de maand februari opnieuw doen! Naast de publieksprijs zijn er juryprijzen. Alle prijzen worden op 19 mei uitgereikt tijdens de REFRESH Food Waste 2017 Conferentie in Berlijn.

Breng je stem uit via: http://eu-refresh.org/de-verspillingsfabriek-waste-factory


Lees meer
EWalvisch 230316 DeVerspillingsfabriek 015

Het Klokhuis geeft tips tegen voedselverspilling

06/01/2017 - Hoe leuk! De Verspillingsfabriek kwam donderdag 5 januari aan bod in het televisieprogramma Het Klokhuis. In de uitzending werd nog eens duidelijk gemaakt hoe groot het probleem van voedselverspilling is én hoe je samen met je kinderen het verschil kunt gaan maken.

Lees meer
2016 03 10 182935 stretch width900

No waste tips voor kerst

23/12/2016 - Met een boodschappenlijstje in je hand stap je op 24 december de supermarkt in. Vastberaden je aan je lijstje te houden en geen onnodig eten in te slaan. Knap als je dat lukt! Want bij de helft van de Nederlanders slaat bij het zien van de graaiende mensenmassa de 'ik-heb-niet-genoeg-paniek' toe. Ze gaan overstag en kopen te veel eten in. Gevolg: na kerst wordt voor €124 miljoen aan eten weggegooid. Hoog tijd voor tips om te voorkomen dat jouw kerstdiner in de kliko verdwijnt (plus wat te doen als je toch bent gezwicht).

Lees meer
EWalvisch 230316 DeVerspillingsfabriek 061

MCD neemt soepen Barstensvol op in haar assortiment

05/12/2016 - Supermarktketen MCD heeft de koelverse soepen van De Verspillingsfabriek in haar assortiment opgenomen. De soepen, die onder de merknaam 'Barstensvol' worden verkocht, zijn gemaakt van reststromen groenten en zijn verkrijgbaar in vier smaken: champignon, paprika, tomaat en courgette. Na Emté is MCD de tweede supermarkt waar de heerlijke soepen uit De Verspillingsfabriek verkrijgbaar zijn.

Lees meer

Agrofoodpluim voor De Verspillingsfabriek

30/11/2016 - De provincie Noord-Brabant heeft vandaag de Agrofoodpluim uitgereikt aan De Verspillingsfabriek. Directeur Corien Poederbach ontving de prijs namens de hele fabriek, omdat wij met De Verspillingsfabriek grootschalig antwoord geven op de verspilling van voedsel. We zijn natuurlijk heel trots dat we in zo'n korte tijd alweer een prijs in ontvangst mogen nemen!

Lees meer
IMG 6220

De Verspillingsfabriek wint WSD Innovatieaward

10/11/2016 - De Verspillingsfabriek heeft op donderdag 10 november de WSD Innovatieaward gewonnen. WSD introduceerde de award ter ere van haar 60-jarig jubileum en wil hiermee innovatie stimuleren op het gebied van werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Directeur Corien Poederbach van De Verspillingsfabriek: “Het is onze missie om verspilling tegen te gaan. Verspilling van voedsel en van talent. Het is fantastisch dat we deze waardering krijgen van WSD en ik hoop van harte dat we hiermee andere ondernemers over de streep kunnen trekken."

Lees meer

'Voedselverspilling' thema eerste bijeenkomst Food 100

30/03/2016 - Begin maart van dit jaar organiseerden AgriFood Capital en Food Inspiration de eerste bijeenkomst van Food100. Circa 60 gamechangers ontmoetten elkaar op uitnodiging van Bob Hutten - één van de gamechangers - bij de Verspillingsfabriek in Veghel. Op deze toepasselijke locatie werden verschillende inspirerende initiatieven gepresenteerd om voedselverspilling in de food sector tegen te gaan.

De Verspillingsfabriek in het nieuws

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs