social media 1400x600 zonder tekst
social media 1400x600 zonder tekst

De Verspillingsfabriek redt meer dan 10.000 kilo groente met Willem&Drees

23/05/2019 - Sinds februari van dit jaar is De Verspillingsfabriek gecertificeerd om biologisch te mogen produceren. En dat is goed nieuws voor onze samenwerking met Willem&Drees, de leverancier van biologische maaltijd- en versboxen. Saskia van der Laan, Development Manager bij Willem&Drees: “Heel fijn dat De Verspillingsfabriek nu gecertificeerd is, we werken al jaren samen, want ze passen perfect bij onze missie. Door de biologische certificering kunnen we de samenwerking uitbreiden en verder goed voortzetten.”

Tot nu toe redden De Verspillingsfabriek en Willem&Drees samen al meer dan 10.000 kilo groenten. Daarvan zijn verschillende producten gemaakt, bestemd voor de biologische maaltijdboxen van Willem&Drees. Een maaltijdbox bevat ingrediënten voor drie gezonde verrassingsgerechten. Voorzien van recepten, geïnspireerd door het lekkerste uit het seizoen. Inmiddels hebben de eerste soepen en sauzen onze fabriek dan ook al verlaten. In totaal produceren we voor 30.000 boxen. Bij deze productie gaan we net als Willem& Drees met de seizoenen mee. Zo leverden we in het verleden al pompoensoep en pizzasaus. Saskia is als Development Manager verantwoordelijk voor het samenstellen van de boxen: “Een van de oprichters Drees Peter van den Bosch kent Bob Hutten, de initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek al jarenlang. Zo ben ik ook met jullie in contact gekomen.  Heel mooi dat De Verspillingsfabriek nu ook de stap naar biologisch heeft kunnen maken. Zo kunnen we een volgende fase van de samenwerking in gaan.”

Over Willem&Drees
Willem Treep en Drees Peter van den Bosch zijn de bevlogen oprichters van Willem&Drees. In 2009 zetten zij de eerste stap op weg naar een gezonde voedselketen. Lokaal geproduceerde groenten en fruit krijgen een plek in het supermarktschap. In 2016 gaat Willem&Drees samen met Beebox, die biologische maaltijdboxen bij mensen thuis bezorgt. Vanaf 2017 richt Willem&Drees zich, volledig op de consument. De verse ingrediënten die Willem&Drees levert, komen rechtstreeks van de boer. Zonder onnodige tussenhandel. Je ontvangt krakend verse producten en de boer een eerlijke prijs. De ingrediënten zijn op biologische wijze geteeld. Wel zo lekker voor de bodem en de boer, voor vandaag en morgen.


2019_02_Willem_amp_Drees_Verspillingsfabriek.jpg?hash=15047965df757bdaContact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs