Verspillingsfabriek1
Verspillingsfabriek1

Amphia ziekenhuis pakt voedselverspilling aan

31/05/2018 - Zowel patiënten als gasten en medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda kunnen sinds kort bij de lunch kiezen voor soep uit De Verspillingsfabriek. Volgens Bob Roelvink, leidinggevende Horeca, is de keuze voor de soep geheel in lijn met waar het ziekenhuis op inzet: het stimuleren tot het maken van duurzame en gezonde keuzes. Het Amphia Ziekenhuis is de eerste zorginstelling waar de soep uit De Verspillingsfabriek op de menukaart staat.

Zowel in het bezoekersrestaurant PUUR als het bedrijfsrestaurant voor de medewerkers wordt elke dag verse soep geserveerd. “We hebben dagelijks twee smaken, een daarvan komt nu standaard uit De Verspillingsfabriek en de andere is onze eigen dagverse soep, “vertelt Bob Roelvink. “We proberen steeds meer gezondere en pure producten te integreren in ons assortiment. Vitaliteit en duurzaamheid zijn thema’s waarmee we actief bezig zijn en de soepen uit De Verspillingsfabriek passen daar heel goed bij. Zelf waren we bijvoorbeeld al bezig met het thema ‘waste’. Zo’n twee jaar geleden begonnen we bij te houden wat onze verspilling was en brachten die uiteindelijk met 8 % terug. Maar ook via leveranciers kunnen we dit thema aanpakken dus.”

Tomatensoep is top
Qua smaak steekt de tomatensoep er volgens Bob Roelvink bovenuit. “Die is echt heel goed. En ik heb vergelijkingsmateriaal, want wij hadden ook een verse tomatensoep. Ik merk dat mensen bij bepaalde soepen het verhaal nodig hebben om over de streep getrokken te worden. Bijvoorbeeld bij de champignonsoep. Die ziet er qua kleur een beetje grauw uit. Als ik dan uitleg dat er geen onnodige toevoegingen in zitten, de soep juist heel puur en erg lekker is, begrijpen ze dat beter. Ik ben erg benieuwd of er in de toekomst nog smaken bij komen, dat zou ik wel willen weten.” Eric Habraken, Manager Foodservice en Foodretail bij Hutten heeft daar wel een antwoord op: “In eerste instantie was het voor ons zaak dat we met deze huidige reststromen naar een bepaald volume konden groeien. Met de aansluiting van diverse partners zoals Amphia Ziekenhuis ziet het ernaar uit dat we komend jaar ook gaan uitbreiden in assortiment. Hoe meer groenten we samen met partners in de keten mogen redden, hoe meer we kunnen blijven vernieuwen en verassen met nieuwe soepen en sauzen!”

Wil je ook meedoen met het redden van groenten en overweeg je onze lekkere soepen en sauzen te serveren? Neem dan eens contact op met Eric Habraken: eric.habraken@deverspillingsfabriek.nl

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs