Productie Verspillingsfabriek 32
Productie Verspillingsfabriek 32

De Verspillingsfabriek genomineerd voor Duurzame Dinsdag Prijs 2018

20/08/2018 De Verspillingsfabriek is een van de drie genomineerden voor de Duurzame Dinsdag Prijs. Op Duurzame Dinsdag (4 september) worden vijf themaprijzen én een algemene Duurzame Dinsdag prijs uitgereikt. Eric Habraken, manager Foodservice en Foodretail bij Hutten: “We zijn natuurlijk heel trots op deze nominatie, wederom een bevestiging dat onze missie tegen voedselverspilling en de verspilling van talent wordt opgemerkt én gewaardeerd.”

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven. Het aanbieden van de koffer staat symbool voor onze maatschappij, waarin enorm veel kennis, initiatief en creativiteit voor handen is op het gebied van duurzaamheid.

Diversiteit aan ideeën én afzenders
Duurzame Dinsdag biedt alle soorten duurzame ideeën en initiatieven een podium. Van uitgewerkt businessplan tot een briljant duurzaam idee in het eigen huishouden, alles komt samen in de koffer. Ook de afzenders van de ideeën en initiatieven zijn enorm divers. Ze komen onder andere van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Samen laten ze zien dat duurzaamheid leeft, en geen 'ver-van-mijn-bed-show' is. Neem hier een kijkje in de koffer!

Nominaties
De Staatssecretaris neemt de koffer in ontvangst en zal enkele ideeën en initiatieven uitlichten. Ook worden er namens de partners van Duurzame Dinsdag prijzen uitgereikt en is er een sectoroverschrijdende prijs. Deze prijs is voor ideeën die betrekking hebben op alle of combinaties van de volgende thema's: voedsel, mobiliteit, energie, techniek, sociale innovatie, groen, circulaire economie of een ander duurzaam thema. De Verspillingsfabriek is in deze categorie genomineerd en hiervan natuurlijk een prachtig voorbeeld, omdat we niet alleen voedselverspilling maar ook de verspilling van talent tegengaan. Onze smaakvolle soepen en sauzen worden immers gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De andere genomineerden in deze categorie zijn TradeFrm, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt jaarlijks tienduizenden fietswrakken demonteren en opbouwen tot volwaardige fietsen en Vepa die kantoormeubilair van Amsterdams grachtenplastic maakt en met de opbrengst in lokale initiatieven investeert die ook elders ter wereld het plasticprobleem aanpakken. Onder leiding van juryvoorzitter Maurits Groen, duurzaam ondernemer en directeur, zal de jury op 4 september bekend maken wie de Duurzame Dinsdag Prijs 2018 mee naar huis mag nemen. 

Duurzame Jonge 100
Nog een leuk weetje: in de koffer zitten ook ideeën en initiatieven van de Duurzame Jonge 100 van 2018. Onze manager Eric Habraken staat op de lijst van deze duurzame young professionals. lees hier meer over de andere zeven duurzame koplopers die kans maken op één van de Duurzame Dinsdag prijzen! 

Spannend, duim je mee voor ons?Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs