Header De Verspillingsfabriek in De Monitor van KRO NCRV
Header De Verspillingsfabriek in De Monitor van KRO NCRV

De Verspillingsfabriek in De Monitor van KRO-NCRV

21/05/2017 - Wow, wat een fijne reacties hebben we ontvangen na de uitzending van De Monitor! In dit journalistieke onderzoeksprogramma van de KRO-NCRV behandelde presentator Teun van de Keuken zondagavond de problematiek rondom voedselverspilling in Nederland, waarbij De Verspillingsfabriek uitgebreid aan bod kwam. De kijker kreeg een kijkje achter de schermen. ZO lieten we zien welke producten wij binnen krijgen en wat we ermee kunnen maken. Groen gevlekte gele paprika's bijvoorbeeld of 'lelijke' champignons. De schakels in de voedselketen gaan er vanuit dat de eindgebruiker deze producten toch niet zal kopen. Zo wordt er ontzettend veel voedsel verspild waat wij wel raad mee weten voor onze soepen, sauzen en ragouts.

De Monitor ging verder dieper in op de verwarring over de THT-datum en de TGT-datum. THT staat voor 'tenminste houdbaar tot', TGT betekent 'te gebruiken tot'. In de praktijk blijkt dat veel consumenten het verschil niet weten tussen deze twee houdbaarheidsdata. De verwarring hierover is een van de grote oorzaken dat mensen heel veel voedsel weggooien waar niets mis mee is.

Heb je de uitzending gemist? Kijk hem dan terug via deze link. Wij willen de programmamakers van De Monitor bedanken voor hun leerzame uitzending en uiteraard ook voor hun bezoek aan De Verspillingsfabriek!

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs