Innovatie Award
Innovatie Award

De Verspillingsfabriek is finalist voor WSD Innovatieaward

27/10/2016 - De Verspillingsfabriek is één van de drie finalisten voor de WSD Innovatieaward. WSD introduceerde ter ere van haar 60-jarig jubileum speciaal voor innovatieve werkgevers deze award. Met deze prijs wil WSD innovatie stimuleren op het gebied van werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de eerste ronde werden acht organisaties genomineerd voor hun inzet voor deze doelgroep. In de finale staan naast De Verspillingsfabriek ook Gascogne en Legerplaats Oirschot.

Onlangs was algemeen directeur van WSD Jan Simons op bezoek bij De Verspillingsfabriek. Hij overhandigde een zogenoemde stimuleringsprijs van 1.000 euro en maakte hij bekend dat De Verspillingsfabriek als zesde organisatie was genomineerd voor de Innovatieaward door een onafhankelijke commissie. Corien Poederbach, directeur van de Verspillingsfabriek, nam de cheque in ontvangst: ”Onze visie om toe te voegen aan een beter, gezonder, comfortabeler, eerlijker, eenvoudiger, leuker en duurzamer leven maakt dat we in deze veranderende wereld meer dan ooit een enorme maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Daarom werken we met duurzame producten van ons eigen huislabel De Guijt en zetten we het geluk van onze samenwerkers, zoals wij onze medewerkers noemen, centraal in ons HR-beleid. Groeien naar geluk en jezelf maximaal ontwikkelen, dat gunnen wij iedereen."

In De Verspillingsfabriek werken voornamelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tachtig procent van het personeel bestaat uit mensen met een 'rugzakje'. De Verspillingsfabriek werd aan het begin van dit jaar geopend op initiatief van Bob Hutten. In de fabriek worden van reststromen van groenten smaakvolle producten gemaakt, zoals soepen, sauzen en ragouts. Deze soepen liggen onder de naam Barstenvol in de schappen van de EMTÉ.

De winnaar wordt onderling gekozen door de acht genomineerden en zal op 10 november bekend worden gemaakt. Duimen dus!

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs