header mvo
header mvo

De Verspillingsfabriek staat in finale Accenture Innovation Awards

27/09/2016 - Gisteren heeft De Verspillingsfabriek een plekje veroverd in de finale van de Accenture Innovation Awards. In een pitch van een minuut gevolgd door een Q&A-sessie wisten we de jury te overtuigen van ons innovatieve concept binnen het thema Fair Food. Op 28 oktober staan we samen met vier andere genomineerden in de finale. Naast diverse juryprijzen wordt dan ook de publieksprijs uitgereikt. En voor die laatste kunnen we je hulp gebruiken door op ons te stemmen!

Hoe je dat doet, lees je hier.

Uitzonderlijke prestaties

De Verspillingsfabriek was een van de 800 innovaties die zich inschreven voor de Accenture Innovation Awards. Met de Innovation Awards geeft Accenture bedrijven en organisaties de erkenning die zij verdienen. In Nederland gelanceerde concepten die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie en duurzaamheid én jonger zijn dan drie jaar kunnen zich inschrijven en dingen mee naar de felbegeerde Blauwe Tulpen, Groene Tulp en de Publieksprijs. Voordat het zover is vindt binnen ieder thema een juryproces plaats. De jury bestaat uit een mix van professionals die werken in het bedrijfsleven en voor de overheid. De juryleden zijn goed thuis in innoverend Nederland binnen de industrie waartoe ze behoren. Voor het maken van een selectie maakt de jury gebruik van informatie die innovaties bij de inschrijving hebben ingediend. Vervolgens mogen de geselecteerde deelnemers hun innovatie pitchen tijdens de Innovation Awards.

De_Verspillingsfabriek_staat_in_finale_A

Fair Food

De Verspillingsfabriek schreef zich in voor de Award binnen het thema Fair Food. Dit thema omvat alle innovaties die de voedselbeschikbaarheid op de lange termijn vergroten en verbeteren: van eerlijke productie tot verantwoorde consumptie. De ambitie van De Verspillingsfabriek om voedselverspilling grootschalig aan te pakken past dus prima binnen dit thema. Om de hele wereldbevolking te blijven voeden en om het grondstofverbruik terug te schroeven is innovatie nodig. Consumenten houden zich steeds meer bezig met de herkomst en productie van hun voedsel en het bewustzijn dat het consumptiepatroon de planeet beïnvloedt, is hoger dan ooit. Maar voedselproductie staat op gespannen voet met voedselconsumptie. Hoe blijven we de groeiende populatie die steeds welvarender wordt op een duurzame manier voeden, zonder daarbij milieu, dier en mens uit het oog te verliezen?

Naast De Verspillingsfabriek zijn de andere vier genomineerden: Desolenator, FoodforCare, Scelta Taste Accelerator en SoilCares Scanner. We feliciteren de andere finalisten en kijken uit naar 28 oktober als we samen gaan 'battelen' voor de award tijdens de Accenture Innovation Summit 2016 in DeFabrique in Utrecht.

PS: vergeet je niet te stemmen op ons? Dank je wel!

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs