Header deVerspillingsfabriek samentegenverspilling
Header deVerspillingsfabriek samentegenverspilling

Veel gestelde
vragen

EWalvisch 230316 DeVerspillingsfabriek 059

1.   Hoe komt De Verspillingsfabriek aan verspilde groenten?
De Verspillingsfabriek redt gedupeerde verse groenten die van telers, versnijders of groothandels overblijven. Van kopjes en kontjes van tomaten tot stronken broccoli en van snijresten tot te kleine uien; van deze verspilde groenten maken we heerlijke soep, saus of stoof.

2.   En welke groenten zijn dat dan?
Dat zijn een regenboog aan kleuren groenten: tomaat, ui, broccoli, paprika, courgette, wortel, aardappel, zoete aardappel, champignon of verse kruiden.

3.   Wat mankeert er dan aan de groenten?
Wij redden gedupeerde groenten die afwijken in kleur, vorm of maat. Groenten worden ingedeeld in klassen van perfectie. Maar de natuur maakt geen perfecte groente. Voor ons geldt: smaak zit van binnen.

4.   Is de stroom aan groenten constant of verschilt dat per seizoen?
Dat verschilt per groenten. Zo kunnen champignons en wortelen jaarrond geoogst worden en zijn broccoli en tomaten afhankelijk van het seizoen. Grote stromen groenten kunnen we opvangen doordat we onze soepen kunnen steriliseren en daarmee langer houdbaar maken.

EWalvisch 230316 DeVerspillingsfabriek 048

5.   Kom je makkelijk aan verspilde groenten?
Helaas is er veel aanbod aan verspilde groenten.

6.   Zijn verspilde groenten ook goedkoper?
Groenten die verspild raken, kopen wij. Ze zijn goedkoper. Alleen komen er weer andere kostenposten bij als transport en administratie.

7.     Hoe worden nieuwe recepten ontwikkeld? Is dat op basis van de aanvoer van ingrediënten?
Onze chefs blijven aan het koken, proeven en uitproberen. Telkens komen er weer nieuwe smaken bij of wordt het receptuur verbeterd. Nieuwe smaken die geïnspireerd zijn op de laatste trends. Of omdat er een nieuwe stroom aan groenten wordt aangeboden en we daar lekker mee aan de slag gaan.

8.     Zijn alle groenten die in de soep worden gebruikt, ook echt verspilde groenten?
We proberen zoveel mogelijk verspilde groenten te gebruiken. Maar niet van alle groenten zijn gelukkig reststromen te verkrijgen.

9.     Waarom soep eigenlijk?
Groenten zijn de grootste reststroom. Perfect om soep, saus en stoof van te maken. In deze producten kunnen we lekker veel groenten kwijt. En dat is nog gezond ook! 

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs