Het Klokhuis geeft tips tegen voedselverspilling

06/01/2017 - Hoe leuk! De Verspillingsfabriek kwam donderdag 5 januari aan bod in het televisieprogramma Het Klokhuis. In de uitzending werd nog eens duidelijk gemaakt hoe groot het probleem van voedselverspilling is én hoe je samen met je kinderen het verschil kunt gaan maken.

Een tijdje terug bezocht presentator Pascal Tan De Verspillingsfabriek, zichtbaar onder de indruk van de hoeveelheid voedsel die er jaarlijks wordt verspild en weggegooid. Voedsel dat dus nog prima te eten is. Een fractie hiervan komt bij De Verspillingsfabriek terecht. In de koeling vergaapte hij zich onder meer aan de tientallen pallets met daarin bijvoorbeeld kontjes van tomaten en misvormde aubergines. Wij verwerken deze buitenbeentjes vervolgens tot heerlijke soepen, sauzen en ragouts. Toine Timmermans, onderzoeker voedselverspilling aan de Wageningen Universiteit, en bedenker van De Verspillingsfabriek Bob Hutten legden verder uit hoe groot het probleem van voedselverspilling daadwerkelijk is en wat je er zelf aan kunt doen!

De Verspillingsfabriek wil Het Klokhuis bedanken voor hun héél toffe item! Hopelijk komt hiermee jong en oud nog meer in beweging om die gigantische berg voedselverspilling te doen slinken.

Het kan natuurlijk zijn dat je gisteravond aan tafel zat om je bord leeg te eten, zodat je de uitzending hebt gemist. Niet getreurd, via Uitzending Gemist kun je hem nog eens op je gemak bekijken!

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs