header mvo
header mvo

Maatschappelijk verbeterend bezig

Header Verspillingsfabriek 3

Samen gaan we verspilling tegen!

De Verspillingsfabriek heeft o.a. de ambitie om Nederland op de kaart te zetten als het gaat om het bedenken van oplossingen voor voedselverspilling. Dat doet ze niet alleen; vanaf het begin zijn kennispartners betrokken, zoals de Wageningen Universiteit en de HAS. Initiatiefnemer Bob Hutten wil deze kennispartners en bijvoorbeeld in de toekomst ook studenten een podium bieden om te werken aan innovatieve oplossingen om verspilling tegen te gaan. Daarnaast is Hutten met Rabobank Nederland een partnerschap aangegaan vanuit de gedeelde verantwoordelijkheid als het gaat om duurzame oplossingen voor mondiale voedselverspilling. Rabobank wil samen met Hutten hét kennis- en expertisecentrum realiseren op het gebied van circulaire oplossingen voor voedselverspilling. Circulair ondernemen is nog pionierswerk en samenwerking tussen bedrijven en kennisinstituten is daarom noodzakelijk. Het platform rondom De Verspillingsfabriek wordt gezien als een belangrijke aanjager en kennisbron voor kansen voor ondernemers in de F&A.

EWalvisch 230316 DeVerspillingsfabriek 016

Geen verspild talent

De Verspillingsfabriek wil ook op een andere wijze een maatschappelijk statement maken dat gaat over maatschappelijke meerwaarde en over geloof in talenten. Ongeveer 70 procent van het productieproces komt tot stand door mensen met een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. De Verspillingsfabriek heeft de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Bekijk Oorkonde PSO trede 3.

Om deze werkplekken te kunnen bieden, wordt er nauw samengewerkt met START Foundation en sw bedrijven zoals WSD. Samen laten ze de wereld zien dat 'inclusief' en duurzaam ondernemen een prima business case is en dat inclusiviteit verder gaat dan de enge definities van de Participatiewet.

Lees meer

"Ik ben heel blij dat ik nu kan werken. Ik ben mijn plekje nog aan het ontdekken maar dat gaat hier wel lukken. De mensen zijn heel leuk en ik vind catering heel erg leuk. Ik mag nu bij mijn eerste keuze werken!"

Ilona van den Berg, Samenwerker in De Verspillingsfabriek

Banner vacatures
Banner vacatures

Kom jij ook graag meewerken
tegen verspilling?

Verspillingsfabriek

Geen toegevoegde rommel

De recepturen van soepen, sauzen, ragouts en maaltijdcomponenten zijn met zorg samengesteld door topchefs. Hierbij is extra aandacht besteed aan het zo min mogelijk toevoegen van rommel. Zoveel mogelijk onbewerkt, maar ook: geen onnatuurlijke E-nummers, geen schadelijke additieven. En daarmee bedoelen we alles wat er niet in hoéft te zitten, stoppen we er ook liever niet in.

Proeflokaal
Proeflokaal

Interesse in onze
soepen en sauzen?

EWalvisch 230316 DeVerspillingsfabriek 081

'Verspilde' locatie

Oude schoolbanken, lampen van skateboards, een tribune met stoeltjes uit de gates van Schiphol. In het pand THREE-SIXTY, het innovatiecentrum voor circulaire economie, hangt geen sfeer van jasjes en dasjes, maar voel je de ruimte om vrij te denken. Dat is wat nodig is om vraagstukken rond verspilling aan te pakken. In het 44.000 vierkante meter grote voormalige distributiecentrum van DHL neemt De Verspillingsfabriek 'slechts' 5.000 vierkante meter in. De ideale locatie die na een periode van tien jaar onverhuurbaar te zijn geweest onder handen werd genomen en nieuw leven werd ingeblazen. Hutten liet koel- en productieruimten inrichten volgens de strenge richtlijnen waaraan De Verspillingsfabriek moet voldoen.

De overige ruimten in THREE-SIXTY worden bewoond door ondernemers en start-ups die innovatieve concepten ontwikkelen op het gebied van voedselverspilling en sociale innovatie. Hoe meer zielen, hoe beter de kruisbestuiving en ideeën om dit immense probleem te voorkomen en aan te pakken.

Lees meer over THREE-SIXTY

Mag ik even binnen kijken?

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs