MCD neemt soepen Barstensvol op in haar assortiment

05/12/2016 - Supermarktketen MCD heeft de koelverse soepen van De Verspillingsfabriek in haar assortiment opgenomen. De soepen, die onder de merknaam ‘Barstensvol’ worden verkocht, zijn gemaakt van reststromen groenten en zijn verkrijgbaar in vier smaken: champignon, paprika, tomaat en courgette. Na Emté is MCD de tweede supermarkt waar de heerlijke soepen uit De Verspillingsfabriek verkrijgbaar zijn.

Directeur Corien Poederbach van De Verspillingsfabriek constateert dat voedselverspilling ook bij retailers een steeds belangrijke rol gaat spelen: “Na een constructief gesprek was MCD meteen enthousiast om Barstensvol in het assortiment op te nemen. Zij omarmen onze manier van werken, waarbij we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven om volledig mee te draaien in het werkproces. Ik ben blij dat MCD de problematiek inziet van de hoeveelheid voedsel die er dagelijks wordt verspild. We kunnen niet wachten om onze soepen in de schappen te zien.” In totaal hebben zo'n dertig winkels van MCD hun huidige assortiment uitgebreid met de soepen van Barstensvol.

EWalvisch_230316_DeVerspillingsfabriek_0

Als onderdeel van Boon Beheer Groep is MCD in vijftig jaar uitgegroeid tot een nationale opererende keten met voornamelijk vestigingen in Zuid-West-Nederland. In totaal werken er meer dan 2.500 werknemers bij MCD, dat zijn wortels in Oosterhout heeft. Daar begonnen Marius Hagendoorn en Cornelis van der Jagt in 1966 hun eerste winkel. In de jaren die volgden, is er steeds verder gesleuteld om de MCD-formule op een nog hoger niveau te brengen. De kwaliteit van het assortiment heeft daarbij altijd voorop gestaan. MCD zoekt nadrukkelijk de samenwerking op met bakkers, vleeswarenspecialisten en kaasmeesters. De Verspillingsfabriek is een nieuwe partner om de klant een zo gevarieerd mogelijk aanbod van gezonde en lekkere producten te bieden. MCD is vijf jaar op rij door het consumentenonderzoeksbureau GFK uitgeroepen tot vriendelijkste supermarkt van Nederland.

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs