header mvo
header mvo

Lees het meest verse nieuws
over De Verspillingsfabriek

Veel soeps doos

Lancering Heel Veel Soeps: een pakket met soepen

28/04/2020 – De Verspillingsfabriek lanceert Heel Veel Soeps. Schenk een pakket vol soep dat boeren en de Voedselbank helpt. Daarmee geef je een pakket vol smaakvolle soepen aan mensen die je lief zijn en  je iets goeds toewenst. En minstens zo belangrijk: je steunt er onze leveranciers, boeren én de Voedselbank mee. Juist zij hebben deze steun nu keihard nodig. Want onze versnijders en boeren raken hun producten nu moeilijk kwijt. Zij krijgen er van ons een eerlijke prijs voor, wij maken er heel veel soeps van en met elk pakket dat je weggeeft, schenk je automatisch een zak soep aan De Voedselbank. 

Lees meer
etenover2

Soep uit De Verspillingsfabriek op etenover.nl

27/03-2020 - No waste of taste! Vorige week heeft de horeca haar deuren moeten sluiten. Dit had ook flinke impact op De Verspillingsfabriek. Een deel van onze orders viel weg. Ook kunnen we de voorraad uit ons magazijn niet leveren zoals we dat normaal doen aan horeca, hotelketens en leisure. Zo staat er meer dan 3000 liter koelverse, smaakvolle soep in wel elf smaken in onze koeling. Gelukkig was daar deze week het initiatief etenover.nl, een tijdelijke digitale marktplaats die foodproducenten helpt hun voorraad producten rechtstreeks aan de consument aan te bieden. 

Lees meer
D190110RG2393 WEB

Paresto gaat groenten uit de keten redden

05/02/2020 - We hebben er weer een medestrijder bij: Paresto! En deze keer ook letterlijk, want Paresto verzorgt de catering van militairen en andere defensie-medewerkers. Op ruim 75 defensie-locaties verzorgen zo’n 800 Paresto-medewerkers de catering voor hun defensie-collega’s. Vanaf februari bieden zij op de woensdagen bij de lunch soep van geredde groenten aan uit De Verspillingsfabriek. “Het verhaal achter de soep sluit perfect aan bij waar wij voor staan,” aldus Dirk Uittenbogaard, directeur van Paresto.

Lees meer
8719399010263 Barstensvol Italiaans Tomatensoep 570ml VZ

Barstensvol-soepen bij Coop in het schap

12/11/2019 - Er is weer een nieuwe partner aangehaakt in de strijd tegen voedselverspilling: Coop Supermarkten. “Coop zet zich op verschillende manieren in om voedselverspilling terug te dringen, aldus Yvonne van Asselt, MVO-manager bij Coop. “Door de samenwerking met De Verspillingsfabriek aan te gaan, laten we opnieuw zien: samen maak je ’t verschil! Want met de twee nieuwe soorten houdbare soep gemaakt van groenten die afwijken in vorm, kleur of maat in onze schappen, bieden we onze klanten een extra mogelijkheid om de bewuste keuze te maken.”

Lees verder
Foto Team VF aangepast

Verlenging hoogste PSO-certificering voor inclusief ondernemen voor De Verspillingsfabriek

Veghel, 28/10/2019 - Het vinden van een baan is niet makkelijk als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Wij vinden dat talentverspilling. Daarom heeft een aanzienlijk deel van onze medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor ontvingen we twee jaar geleden de hoogste erkenning, trede 3, op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Deze certificering werd onlangs met opnieuw twee jaar verlengd. Jack Duymelinck, eerste operator in de fabriek en Maxime Slijters, van de afdeling Samenwerkers en Organisatie, vertellen hoe trots ze zijn! 

Lees meer
social media Ketchup fles alleenstaand

Nieuw bij Jumbo: ketchup uit De Verspillingsfabriek

23/09/2019 - Met zoveel mogelijk partijen samen voedselverspilling aanpakken is onze missie. Daarom zijn we extra trots op de nieuwe ketchup van La Place die sinds kort bij Jumbo in het schap ligt. Die hebben we namelijk samen met Jumbo ontwikkeld én met haar leveranciers van de gesneden groenten en maaltijdsalades. We gebruiken in de ketchup de kopjes en de kontjes van de tomaten die overblijven bij de leveranciers. Ook als er een overschot is door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden gebruiken we een deel van deze reststroom in de ketchup. Zo redden we met elkaar wel 314 gram groente per fles! 

Lees meer
hires winnaar Retailer of the year 2019 2020 Hannie Verhoeven Fotograaf 046

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Schiphol, 17/09/2019 - Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws,” zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuurlijk. De medewerkers van Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek vertellen het verhaal van verspilling elke dag aan de reizigers. Ik ben dan ook trots dat we dit samen in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen.”

Lees verder
20190808 105044 1

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek genomineerd voor ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

16/08/2019 - We hebben fantastisch nieuws! Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is genomineerd voor de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ binnen het concept ‘Retailer of the Year Nederland’. “Het is onze missie om zoveel mogelijk consumenten te bereiken met onze smaakvolle producten én onze boodschap om verspilling van voedsel en van talent aan te pakken. Samen met HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol zijn we net een halfjaar van start op Schiphol, geweldig dat ons concept nu al zo bekend is en wordt gewaardeerd dus”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek

Lees meer
RZNL190529 026 Verspillingsfabriek

Nieuw: lang houdbare soepen uit De Verspillingsfabriek

Ook zo’n fan van onze soepen en sauzen? Dan hebben we goed nieuws! Ze zijn vanaf nu namelijk ook te krijgen als lang houdbaar product. Waarom de switch van koelvers naar lang houdbaar? Simpel: koelvers leidt ook tot verspilling. Het is beperkt houdbaar in het koelschap. Daarom is het procedé zo aangepast dat we nu lang houdbare soepen en sauzen maken, die in smaak net zo lekker zijn! Zo dringen we voedselverspilling nog verder terug. 

Lees meer
social media 1400x600 zonder tekst midden

De Verspillingsfabriek redt meer dan 10.000 kilo groente met Willem&Drees

23/05/2019 - Sinds februari van dit jaar is De Verspillingsfabriek gecertificeerd om biologisch te mogen produceren. En dat is goed nieuws voor onze samenwerking met Willem&Drees, de leverancier van biologische maaltijd- en versboxen. Saskia van der Laan, Development Manager bij Willem&Drees: “Heel fijn dat De Verspillingsfabriek nu gecertificeerd is, we werken al jaren samen, want ze passen perfect bij onze missie. Door de biologische certificering kunnen we de samenwerking uitbreiden en verder goed voortzetten.” 

Lees meer
foto uitreiking circular award 2019 verspillingsfabriek

De Verspillingsfabriek wint Circular Award categorie Biomassa & Voedsel

22/02/2019 - De Verspillingsfabriek is verkozen tot winnaar in de categorie Biomassa & Voedsel van de Circular Award Business 2019. Voor het tweede jaar op rij ging Nederland Circulair in samenwerking met het Rijksbrede Programma Circulaire Economie van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat op zoek naar de meest iconische circulaire projecten, producten, ondernemingen en publieke instellingen. Initiatiefnemer Bob Hutten: “Ik ben erg vereerd dat we deze onderscheiding toegekend hebben gekregen. Het is een bevestiging dat we iets aanzwengelen en anderen raken met onze poging iets aan het enorme probleem van voedselverspilling te veranderen.”

Lees hier meer
190220 Schiphol winkels 36 HR

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek open op Schiphol

21/02/2019 – Binnenkort op vakantie via Schiphol? Kom dan voordat je je vliegtuig in stapt langs bij Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek. Een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek dat vandaag haar deuren opende op Schiphol Plaza.

Lees hier meer
Image 1

Albert Heijn start samenwerking met De Verspillingsfabriek

05/10/2018 - Vanaf vandaag ligt er een nieuw en bijzonder product in de schappen bij Albert Heijn: twee soorten houdbare soep, gemaakt van groenten die afwijken in vorm, kleur of maat. Misschien ken je deze groenten al van de versafdeling van Albert Heijn waar je ze kunt kopen als Buitenbeentjes. De soepen worden geproduceerd in De Verspillingsfabriek in Veghel waar we al twee jaar lang groenten die afwijken door hun looks en uit reststromen redden en er smaakvolle soepen en sauzen van maken.

Lees hier meer
voor site vf

We wonnen de Duurzame Dinsdag Prijs!

De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 4 september in Den Haag de Duurzame Dinsdag Prijs gewonnen. Daarmee is de fabriek het beste duurzame initiatief dat zich richt op meerdere aspecten van duurzaamheid. Eric Habraken, manager Foodservice en Foodretail bij De Verspillingsfabriek: “We waren al trots op de nominatie, maar dit is natuurlijk helemaal fantastisch. Een echte bevestiging dat onze missie tegen voedselverspilling en de verspilling van talent wordt opgemerkt én gewaardeerd. En natuurlijk een prachtige opsteker voor het team, zij werken elke dag hard om onze groeiende groep van afnemers van smakelijke soepen en sauzen te voorzien.”

Lees hier meer
Productie Verspillingsfabriek 32

Verspillingsfabriek genomineerd voor Duurzame Dinsdag Prijs

De Verspillingsfabriek is een van de drie genomineerden voor de Duurzame Dinsdag Prijs. Op Duurzame Dinsdag (4 september) worden vijf themaprijzen én een algemene Duurzame Dinsdag prijs uitgereikt. Eric Habraken, manager Foodservice en Foodretail bij Hutten: “We zijn natuurlijk heel trots op deze nominatie, wederom een bevestiging dat onze missie tegen voedselverspilling en de verspilling van talent wordt opgemerkt én gewaardeerd.” 

Lees hier meer
eric3

Ondernemen met impact levert Eric Habraken plek in Duurzame Jonge 100 op!

“We hebben met elkaar een voedselsysteem gecreëerd dat voldoende voor iedereen in de wereld kan produceren. We gooien hiervan echter 1/3 (!) weg, terwijl er zo’n 800 miljoen mensen honger lijden. Dat klopt niet en dat moeten we met elkaar op kunnen lossen door anders te denken en anders te ondernemen, op zoek naar duurzame oplossingen voor de vragen van de toekomst,” aldus Eric Habraken, Manager Food Service & Food Retail. En dat anders ondernemen doet Eric als de beste. Zo blijkt ook, want ‘onze’ Eric staat in de Duurzame Jonge 100 (DJ100). 

Lees hier meer
Verspillingsfabriek1

Amphia Ziekenhuis serveert soep uit De Verspillingsfabriek

Zowel patiënten als gasten en medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda kunnen sinds kort bij de lunch kiezen voor soep uit De Verspillingsfabriek. Volgens Bob Roelvink, leidinggevende Horeca, is de keuze voor de soep geheel in lijn met waar het ziekenhuis op inzet: het stimuleren tot het maken van duurzame en gezonde keuzes. Het Amphia Ziekenhuis is de eerste zorginstelling waar de soep uit De Verspillingsfabriek op de menukaart staat.

Lees hier meer
20180304 142734

Eerste open dag bij De Verspillingsfabriek een groot succes

Wat een overweldigende opkomst was er afgelopen zaterdag bij de eerste open dag van De Verspillingsfabriek. Meer dan 2000 mensen kwamen proeven en kijken. Eja Praasterink, namens AgriFood Capital  de programmaleider van de maand tegen verspilling: “Ik ben aangenaam verrast en trots dat zoveel mensen zijn gekomen om een kijkje te nemen en te komen proeven. Mensen waren oprecht geïnteresseerd, nieuwsgierig en bereid om na te denken over verspilling.”

Lees hier meer
Productie Verspillingsfabriek 5 nieuwsbericht

Open dagen bij De Verspillingsfabriek op 4 en 18 maart 2018

14/02/2018 - Naast dat we lekkere soepen en sauzen maken van geredde groenten, willen we Nederland graag bewuster laten nadenken over het probleem van voedselverspilling. Daarom doen we samen met de andere organisaties en bedrijven in THREE-SIXTY mee met de maand van de verspilling. Op 4 en 18 maart organiseren we twee open dagen. Kom jij ook kijken en proeven van onze lekkere soepen en sauzen? 

Lees hier meer!
persbericht

Minister Schouten op
bezoek bij De Verspillingsfabriek
en THREE-SIXTY

30/11/2017 - Op 28 november brachten minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en EU-Commissaris Andriukaitis van Gezondheid en Voedselveiligheid, een bezoek aan De Verspillingsfabriek en THREE-SIXTY. Ze maakten kennis met de partners en pandbewoners van THREE-SIXTY, waaronder De Verspillingsfabriek en de Food Waste Xperts. En natuurlijk konden de bezoekers proeven van de producten gemaakt van of met reststromen van De Verspillingsfabriek, Kromkommer, Instock en De Lekkere Man.

Lees meer
Samenwerkers Verspillingsfabriek klein

De Verspillingsfabriek erkend voor inzet op inclusief ondernemen met hoogste PSO-certificering!

30/10/2017 - De Verspillingsfabriek heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat is de hoogst haalbare notering en hiermee is De Verspillingsfabriek koploper als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Nog maar anderhalf jaar geleden startte De Verspillingsfabriek met een enorme De Verspillingsfabriek erkend voor inzet op inclusief ondernemen met hoogste PSO-certificering!
Ambitie: een grootschalige aanpak van voedselverspilling én de aanpak van de verspilling van talent. 

Lees meer
foto website verspillingsfabriek

Happy Tosti zet soep uit De Verspillingsfabriek op de kaart

18/09/2017 - Ze zijn ‘lekkah bezig’, de jonge ondernemers achter Happy Tosti. Drie jaar geleden kwamen Sam Holtus en Jasper Kool van de Hotelschool in Den Haag. Met een missie: bewijzen dat je op een sociale manier geld kunt verdienen in een horecazaak. Het werd een tosti-concept, gemaakt en geserveerd door met mensen met een beperking, in loondienst. Inmiddels runnen ze met een derde compagnon, Wibe Smulders, drie ‘Happy Tosti’s’ in Den Haag, Leiden en Hoofddorp en wonnen ze onlangs de ABN AMRO ‘Start-up of the year award’. Op de kaart staat sinds kort ook de soep uit De Verspillingsfabriek.  

Lees meer
keuken 1 maand van verspilling maart 3

Brabant neemt voortouw met innovatie in voedselketen

13/07/2017 - Uit maar liefst 100 inzendingen heeft een jury met daarin experts op het gebied van voedsel en hospitality een keuze gemaakt: tien initiatieven om de Brabantse foodbranche te verbeteren worden werkelijkheid. Deze zoge-naamde ‘Brabantse Keukens’ werken op hun eigen manier aan innovatieve oplossingen in de voedselketen. Dit gebeurt in het kader van We Are Food 2018.

Lees meer
Bob Hutten in Maatschappij Wij Voedselverspilling bestrijden met een fabriek

Bob Hutten in MaatschapWij: "Waarom is niet ieder bedrijf duurzaam?"

28/06/2017 - Nederland kan mooier en beter, dat vinden ook de mensen achter MaatschapWij: een beweging van steeds meer mensen die positieve verandering willen helpen versnellen, door samen te werken aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen en vraagstukken van deze tijd. Op de website van MaatschapWij staat elke week een betekenisvolle ondernemer centraal in de serie Purpose Peolple.

Lees meer
Soep voor Soupalicious de Voedselbank

Soep voor Soupalicious + de Voedselbank

20/06/2017 - De Verspillingsfabriek maakt sinds kort soep voor Soupalicious en daarmee ook voor de Voedselbank. Dat zit zo: als je een kom soep neemt van Soupalicious, dan geef je er ook meteen een weg aan een klant van een Voedselbank bij jou in de buurt.

Lees meer
Header Verspillingsfabriek 1

Sligro neemt soepen van De Verspillingsfabriek op in assortiment

06/06/2017 - Wij zijn erg blij te kunnen vertellen dat Sligro ons als partner meehelpt in de strijd tegen voedselverspilling. De zeven soorten koelverse soep boordevol geredde groenten zijn nu breed verkrijgbaar bij de groothandel onder het label De Verspillingsfabriek. Met de aansluiting van Sligro hebben we de kans om nog meer foodprofessionals te bereiken en met hen de strijd tegen verspilling aan te gaan…. We roepen dan ook alle horeca-, catering- en foodlocaties op om met ons mee te doen!

Lees meer
Header Verspillingsfabriek Nederlanders lijken minder voedsel te verspillen 1

Nederlanders lijken minder voedsel te verspillen

26/05/2017 - 'Minder voedselverspilling door Nederlandse huishoudens' kopten de krant en diverse media deze week. We waren meteen wakker, want we proberen immers al meer dan een jaar ons steentje bij te dragen aan de bewustwording rondom voedselverspilling. In 2010 gooiden we 48 kilo per persoon per jaar weg en dat aantal is vorig jaar gedaald naar 41 kilo. Toch moeten we niet meteen een gat in de lucht springen bij deze daling…

Lees meer

De Verspillingsfabriek in De Monitor van KRO-NCRV

18/05/2017 - Wow, wat een fijne reacties hebben we ontvangen na de uitzending van De Monitor! In dit journalistieke onderzoeksprogramma van de KRO-NCRV behandelde presentator Teun van de Keuken zondagavond de problematiek rondom voedselverspilling in Nederland, waarbij De Verspillingsfabriek uitgebreid aan bod kwam. De kijker kreeg een kijkje achter de schermen. ZO lieten we zien welke producten wij binnen krijgen en wat we ermee kunnen maken. Groen gevlekte gele paprika's bijvoorbeeld of 'lelijke' champignons. De schakels in de voedselketen gaan er vanuit dat de eindgebruiker deze producten toch niet zal kopen. Zo wordt er ontzettend veel voedsel verspild waat wij wel raad mee weten voor onze soepen, sauzen en ragouts.

Lees meer
Jumbo gaat verse ketchup uit De Verspillingsfabriek verkopen

Jumbo gaat verse ketchup uit De Verspillingsfabriek verkopen

18/05/2017 - We hebben goed nieuws! Samen met Jumbo ontwikkelden we de afgelopen maanden drie recepturen voor verse ketchups van geredde tomaten. Vanaf nu staan deze smaakmakers in het koelversschap van Jumbo en dat betekent dat heel Nederland nu mee kan helpen in onze strijd tegen voedselverspilling en tegen verspild talent. We zijn hier natuurlijk hartstikke trots op en delen het nieuwsbericht dat Jumbo vandaag uitstuurde graag met je.

Lees meer
Header Verspillingsfabriek

Soepen uit de verspillingsfabriek verkijgbaar bij Deli XL

05/05/2017 - Best wel breaking news voor De Verspillingsfabriek, want vanaf nu kan elke foodprofessional in Nederland onze soepen bestellen! Zeven verschillende smaken soep zijn namelijk vanaf nu verkrijgbaar via Deli XL, de groothandel in foodservice. De soepen in de smaken paprika, broccoli, tomaten, ui, courgette, champignon en goulash zijn gekoeld en via de webshop te koop in 2-literverpakkingen. We zijn er natuurlijk heel trots op dat Deli XL samen met ons de grootschalige voedselverspilling in Nederland aan wil pakken.

Lees meer

Agrofoodpluim voor De Verspillingsfabriek

30/11/2016 - De provincie Noord-Brabant heeft vandaag de Agrofoodpluim uitgereikt aan De Verspillingsfabriek. Directeur Corien Poederbach ontving de prijs namens de hele fabriek, omdat wij met De Verspillingsfabriek grootschalig antwoord geven op de verspilling van voedsel. We zijn natuurlijk heel trots dat we in zo'n korte tijd alweer een prijs in ontvangst mogen nemen!

Lees meer

'Voedselverspilling' thema eerste bijeenkomst Food 100

30/03/2016 - Begin maart van dit jaar organiseerden AgriFood Capital en Food Inspiration de eerste bijeenkomst van Food100. Circa 60 gamechangers ontmoetten elkaar op uitnodiging van Bob Hutten - één van de gamechangers - bij de Verspillingsfabriek in Veghel. Op deze toepasselijke locatie werden verschillende inspirerende initiatieven gepresenteerd om voedselverspilling in de food sector tegen te gaan.

De Verspillingsfabriek in het nieuws

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs