header persbericht verspillingsfabriek
header persbericht verspillingsfabriek

Open dagen bij De Verspillingsfabriek
op 4 en 18 maart

14/02/2018 - Naast dat we lekkere soepen en sauzen maken van geredde groenten, willen we Nederland graag bewuster laten nadenken over het probleem van voedselverspilling. Daarom doen we samen met de andere organisaties en bedrijven in THREE-SIXTY mee met de maand van de verspilling. Op 4 en 18 maart organiseren we twee open dagen. Kom jij ook kijken en proeven van onze lekkere soepen en sauzen?

Nederlanders gooien nog steeds elke dag veel eten in de kliko. Per jaar wel 41 kilo per persoon, omgerekend is dat € 120,-. Het is een derde van ons voedsel. Maar niet alleen thuis gaat het mis. Want koop jij een tomaat met een plekje of een hele kromme komkommer? Vast niet, en je bent niet de enige. Elke dag blijven er zo heel veel rijpe en smaakvolle, maar ‘lelijke’ producten achter in de supermarkt. Maar ook bij leveranciers en veilingen. Wij maken met die geredde groenten smaakvolle producten, zoals soepen en sauzen. Ze zijn bestemd voor de horeca en de retail. Horeca-ondernemers kunnen bijvoorbeeld de soepen kopen via Sligro of Bidfood. Consumenten kunnen terecht in de supermarkt, bijvoorbeeld voor de verse ketchup bij de Jumbo of de Barstensvol-soepen bij Emté. Hoe die soepen en sauzen gemaakt worden, kun je gaan bekijken op 4 en 18 maart. En natuurlijk ga je proeven en krijg je tips voor thuis om voedselverspilling te voorkomen.

THREE-SIXTY zet deuren open
Naast De Verspillingsfabriek zijn nog meer partijen in Veghel samen bezig om voedselverspilling in Nederland op de kaart te zetten. Ze doen dit vanuit het centrum voor circulair ondernemen: THREE-SIXTY. Al deze partijen willen ervoor zorgen dat er oplossingen, inzichten en overzichten komen om voedselverspilling tegen te gaan. Zo vind je in THREE-SIXTY (afdelingen van) de FoodWaste Xperts, MVO Nederland en Wageningen Universiteit. Ook THREE-SIXTY zet op 4 en 18 maart haar deuren open voor het publiek.

Scholen op bezoek
De maand maart staat in het teken van voedselverspilling tijdens het jaar van We are Food. Vele scholen bezoeken die maand De Verspillingsfabriek. Om ook het publiek te laten zien welke ontwikkelingen gaande zijn, houden we twee open dagen. Op 4 en 18 maart staan de deuren open tussen 11 en 16 uur om een kijkje te komen nemen! Je bent van harte welkom.

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs