D190110RG2393 WEB
D190110RG2393 WEB

Paresto gaat groenten uit de keten redden

Paresto gaat groenten uit de keten redden

05/02/2020 - We hebben er weer een medestrijder bij: Paresto! En deze keer ook letterlijk, want Paresto verzorgt de catering van militairen en andere defensie-medewerkers. Op ruim 75 defensie-locaties verzorgen zo’n 800 Paresto-medewerkers de catering voor hun defensie-collega’s. Vanaf februari bieden zij op de woensdagen bij de lunch soep van geredde groenten aan uit De Verspillingsfabriek. “Het verhaal achter de soep sluit perfect aan bij waar wij voor staan,” aldus Dirk Uittenbogaard, directeur van Paresto.

Duurzaam en gezond
Naast de inzet op een smakelijk en duurzaam lunchaanbod, gaat Paresto ook voor gezond. De afgelopen periode zijn flinke stappen gezet om het assortiment nog gezonder te maken. “En daar gaan we mee door,” aldus de directeur van Paresto. “Daarnaast proberen we militairen en andere defensiemedewerkers op een positieve manier bewust te maken van het belang van gezonde voeding.” Gelet op het hoge gehalte aan groenten past de soep van De Verspillingsfabriek volgens Uittenbogaard ook in dit opzicht goed in de ambities van Paresto.

Samenwerking in de keten
De Verspillingsfabriek is trots met deze nieuwe afnemer. Eric Habraken, commercieel manager bij De Verspillingsfabriek: “We zijn zeer trots op het feit dat we Paresto mogen gaan voorzien van heerlijke Verspillingsfabrieksoepen. De waarden waar Defensie voor staat te verbinden aan deze samenwerking om groenten uit de keten te redden geeft een extra dimensie.” In 2019 hebben we met De Verspillingsfabriek 500.000 kilo groenten weten te redden. Speerpunt voor 2020 is dit te laten groeien om nog meer positieve impact te maken. We willen daarvoor de samenwerking in de keten versterken, uitbouwen en intensiveren. Met Paresto als nieuwe partner is dit een geweldig mooie stap.” Uittenbogaard: “Wij hopen dat onze gasten net zo enthousiast zijn als wij. De smaak is goed en de soep sluit perfect aan op wie wij als Paresto willen zijn en wat we willen uitstralen. We helpen onze medewerkers in de restaurants om het verhaal goed over te brengen, zodat ze de gast ook kunnen attenderen op de duurzame en maatschappelijke aspecten van deze duurzame soep.”   

Smaakt dit naar meer? Neem dan contact op met Eric Habraken: eric.habraken@deverspillingsfabriek.nl

Contact

088 664 14 14

Mail ons

Kom langs