Upfield & Verspillingsfabriek

Verspillingsfabriek heeft in samenwerking met Upfield een heerlijk assortiment aan romige soepen ontwikkeld. Upfield is dé wereldwijde expert op het gebied van plantaardige alternatieven met bekende merken als Flora 100% plantaardige room en Violife, hét vegan alternatief voor kaas.

In onze soepen gebruiken we Flora 100% plantaardige room, als alternatief voor dierlijke room. We hebben gekozen voor Flora plantaardige room omdat deze hetzelfde presteert als dierlijke room en net zo lekker is. Daarnaast maken wij hiermee een positieve impact op het klimaat: met de overstap naar Flora plantaardige room besparen wij ruim 152 ton CO2 emissie per jaar. Dit staat gelijk aan ruim 30.493 dagen lang onze horeca vaatwasmachine laten draaien!

Verkrijgbaar bij Bidfood en Sligro.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP

ONZE HELDEN

100% PLANTAARDIG

Ontdek onze ambachtelijk bereide soepen, 100% plantaardig, 100% lactosevrij, 100% lekker!  Deze verse soepen besparen u tijd in de keuken, omdat ze geschikt zijn voor een brede doelgroep waaronder ook de vega(n)s en gasten met een lactose intolerantie.

DE SOEPEN

We zijn er trots op. Onze soepen 6 romige soepen met flora room, met heerlijke smaken zoals; champignon creme, zoete aardappel, pompoen en mosterd.

Een voor een bereid volgens ambachtelijk receptuur. Boordevol geredde groenten. Dubbel zo slim, want daarmee gaan we verspilling tegen en krijg je meteen je portie groente binnen. De soepen worden bereid door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Heel Veel Soeps dus!

SMAAK ZIT VAN BINNEN

Onze soepen en sauzen maken we van verse groenten  die overblijven bij telers, versnijders of groothandels. Omdat ze de dupe zijn van feestdagen, zoals Halloween. Maar met name omdat ze afwijken in kleur, vorm of maat. Niet perfect dus en tja, groenten worden nu eenmaal ingedeeld in klassen van perfectie. Maar de natuur maakt geen perfecte groente. Bovendien: smaak zit van binnen. Dat weten ook onze chefs. Zij blijven aan het koken, proeven en uitproberen. Zo verbeteren ze recepturen en komen met nieuwe smaken geïnspireerd op de laatste trends. Of omdat we een nieuwe stroom met gedupeerde smaakbommetjes binnen krijgen.   Onze producten afnemen in jouw horecazaak of supermarkt? Dat kan! Benieuwd geworden? Neem vrijblijvend contact op met    Eric Habraken      voor meer informatie.

ONZE HELDEN

HEEL VEEL SOEPS

We zijn er trots op. Onze soepen zijn onze helden. Een voor een bereid volgens ambachtelijk receptuur. Boordevol geredde groenten. Dubbel zo slim, want daarmee gaan we verspilling tegen en krijg je meteen je portie groente binnen. De soepen worden bereid door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Heel Veel Soeps dus!

KRACHTPATSERS

Naast heerlijke soepen maken wij sauzen, onze Krachtpatsers. Deze helden maken een vuist tegen verspilling, want ze zitten vol met de kopjes en kontjes van de tomaten van McDonalds. Anders zouden die verdwijnen in de biovergister. De paprika’s komen van een groenteversnijder. Zijn afnemers willen niet de hele paprika en ook die lekkere stukken verdwenen voorheen in de vergister. Wij gebruiken het allemaal, een sterk staaltje kookkunst.

SMAAK ZIT VAN BINNEN

Onze soepen en sauzen maken we van verse groenten  die overblijven bij telers, versnijders of groothandels. Omdat ze de dupe zijn van feestdagen, zoals Halloween. Maar met name omdat ze afwijken in kleur, vorm of maat. Niet perfect dus en tja, groenten worden nu eenmaal ingedeeld in klassen van perfectie. Maar de natuur maakt geen perfecte groente. Bovendien: smaak zit van binnen. Dat weten ook onze chefs. Zij blijven aan het koken, proeven en uitproberen. Zo verbeteren ze recepturen en komen met nieuwe smaken geïnspireerd op de laatste trends. Of omdat we een nieuwe stroom met gedupeerde smaakbommetjes binnen krijgen.   Onze producten afnemen in jouw horecazaak of supermarkt? Dat kan! Benieuwd geworden? Neem vrijblijvend contact op met Eric Habraken voor meer informatie.

EEN BERG LEKKERS GERED!

Wist je het niet of niet meer en wil je het nog een keer lezen? Wat voedselverspilling is? Hier komt ie: we gooien jaarlijks in Nederland voor minstens 5 miljard euro aan voedsel weg. Zoals verse groenten en fruit: overschot van boeren, telers en de grootkeukens van onze nationale voedingsmerken. Daarnaast is er nog een fikse berg aan smakelijke kopjes, kontjes of stronken die niet passen in de producten van de supermarkt. Wij, het kook-gekke team van De Verspillingsfabriek, redden deze groenten en bereiden er smaakvolle soepen en sauzen van.

TALENTVOLLE KANJERS

Als we zeggen: ‘we gebruiken alles’ dan bedoelen we ook echt alles. En iedereen. Wij denken en doen inclusief. Dus in ons team werken een mooi stel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nou ja, die was er. Nu niet meer.

IEDEREEN IN DE KEUKEN

Ingrediënten snijden, recepturen ontwikkelen & testen, groenten keuren, soep pureren, zakken vullen en etiketten plakken: het kloppend hart van De Verspillingsfabriek zijn onze mensen. Elke dag zorgen zij ervoor dat het proces doorgaat en de lekkerste soepen, sauzen en stoofgerechten klaarstaan voor vertrek naar de volgende bestemming. Niets zouden we zijn zonder deze kanjers.

ONS TEAM

Bij De Verspillingsfabriek heeft een aanzienlijk deel van de medewerkers een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wij denken liever vanuit mogelijkheden: wat kan iemand wel? Om deze kanjers te vinden, werken we nauw samen met Start Foundation en SW-bedrijven zoals WSD. Samen laten we de wereld zien dat inclusief, duurzaam en commercieel ondernemen hand in hand gaan.

TALENTVOLLE KANJERS

Als we zeggen: ‘we gebruiken alles’ dan bedoelen we ook echt alles. En iedereen. Wij denken en doen inclusief. Dus in ons team werken een mooi stel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nou ja, die was er. Nu niet meer.

IEDEREEN IN DE KEUKEN

Ingrediënten snijden, recepturen ontwikkelen & testen, groenten keuren, soep pureren, zakken vullen en etiketten plakken: het kloppend hart van De Verspillingsfabriek zijn onze mensen. Elke dag zorgen zij ervoor dat het proces doorgaat en de lekkerste soepen, sauzen en stoofgerechten klaarstaan voor vertrek naar de volgende bestemming. Niets zouden we zijn zonder deze kanjers.

ONS TEAM

Bij De Verspillingsfabriek heeft een aanzienlijk deel van de medewerkers een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wij denken liever vanuit mogelijkheden: wat kan iemand wel? Om deze kanjers te vinden, werken we nauw samen met Start Foundation en SW-bedrijven zoals WSD. Samen laten we de wereld zien dat inclusief, duurzaam en commercieel ondernemen hand in hand gaan.

0% VERSPILLING

Met ons merk óf dat van jou

Ons hoger liggend doel is om verspilling op te lossen. Dat kan met een van onze merken; Heel Veel Soeps of Krachtpatsers.

Maar heb je een eigen reststroom die wij kunnen verwerken of wil je graag een private label product? Dat kan ook! Wij zorgen ervoor dat de soep of saus wordt gemaakt en ontwikkelen een aantrekkelijke verpakking voor je!
Jumbo, Kwalitaria en Willy Nacho gingen je al voor.

Benieuwd geworden? Neem vrijblijvend contact op met Eric Habraken   voor meer informatie.

BLIJ MET ONZE PARTNERS